בשבוע שעבר הייתי בקרקוב, ביקרתי במוזיאונים וראיתי יצירות רבות. ביניהן, את ציור הדיוקן “גברת עם הרמין”, צבעי שמן על עץ אגוז, מעשה ידיו של ליאונרדו דה וינצ’י, ככל הנראה בסביבות 1490, אז שהה בחצרו של הדוכס לודוביקו איל מורו במילאנו. לפי הסברה הוא צייר את פילגשו של הדוכס, צ’צ’יליה גלרנטי, אישה צעירה, משכילה ומוכשרת. ההרמין הלבן שהיא מחזיקה מתייחס הן לשם המשפחה של צ’צ’יליה והן לכינוי של הדוכס.
בספר “לילה טוב, דוכס” מאת טסה דר שתרגמתי להוצאת ספרים בעלמא, יש לגיבורה חיית מחמד סרת מזג בשם שילגייה. היא קיבלה אותה במתנה בהשראה ברורה של הציור הזה. כתבתי על הספר עם תמונות השראה נוספות בפוסט הזה.
המלצה שלי

“זה מה שקורא” הוא מועדון חדש לאוהבי ספרים, אבל לא מהסוג הרגיל. חברתי חמוטל ילין פתחה אותו אחרי מחשבה רבה.
במקום לקרוא בכל חודש ספר אחד, המועדון פותח צוהר אל כל מה שקורה מאחורי הספרים: מפגשים עם סופרים ואנשי ספר, הצצות לספרים שנמצאים בתהליך העבודה, סיפורים מעולם הספרות, חדשות ספרותיות ותכנים נוספים – כולם מקוונים.
המועדון נפתח ב-1 באוגוסט, והתפרסמו בו עד עכשיו תכנים מעניינים מאוד על כמה ספרים ונשות ספר. אפשר להצטרף אליו לחודש היכרות במחיר של 25 ש”ח.
כל הפרטים נמצאים כאן:































